Ung Vänster Lund Vad tycker vi? Vad gör vi? Organisera dig! Kontakt Start

Ung Vänster Lund

Ung Vänster Lund

7 februari 2012

Förtidspensionera Reinfeldt!

"Den allmänna bilden av en pensionsålder på 65 år är ett problem". Med detta sagt vill Fredrik Reinfeldt höja pensionsåldern till 75 år. Detta är förutom sänkta ungdomslöner ett annat utspel från högern som skulle minska arbetslösheten. Det är fullständigt uppenbart att det visionslösa partiet Moderaterna har blivit alldeles desperata när den sänkta skatten för de rika inte kan kopplas till minskad arbetslöshet eller när de arbetslösa som får hjälp av en jobbcoach har mindre chans till arbete än de utan.

Man hade kunnat tänka sig att detta skulle skapa jobb då varje 75-åring som arbetade i sin tur skulle behöva en assistent som hjälpte denna med att komma till och från jobbet och sedan betydligt fler sjuksköterskor och läkare som kan ta hand om diverse skador som följer med ålderdomen. Det är naturligtvis lätt för Reinfeldt att komma på en sån här idé, han kan gå i pension om 4 år och då få en inkomst på 1,7 miljoner det första året. Dessutom kan Reinfeldts yrke knappast jämföras med ett arbete som faktiskt tär på kroppen, såsom arbeten inom vård och omsorg, industrin eller byggbranschen.

Det känns ju sedan ännu mindre tryggt att veta när vi har jobbat så att vi nästan dör ska förtvina på ett av dagens ålderdomshem.

Istället för att låta våra äldre arbeta till de är 75 och få sina ryggar knäckta borde vi förtidspensionera Reinfeldt och rösta ut honom i nästa val!






2 kommentarer:

  1. Han vill göra det frivilligt att jobba till 75-års ålder.. sluta vrida på saker och ting

    SvaraRadera
  2. Sätt honom i en gruva och låt honom jobba tills han dör. Inte mer än rätt.

    SvaraRadera