Ung Vänster Lund Vad tycker vi? Vad gör vi? Organisera dig! Kontakt Start

Ung Vänster Lund

Ung Vänster Lund

8 februari 2012

Idéernas stad?

Med sin slogan "idéernas stad" vill Lund gärna se sig själv som en intelligent stad där alla är akademiker, direktörer eller forskare. Tyvärr måste jag meddela den borgerliga majoriteten i Lunds kommunfullmäktige att läget inte ser ut riktigt så. Sedan måste jag ge en del kritik till vad dessa gubbar även menar med en stad av idéer.

Till att börja med vore det betydligt intelligentare att utrota hemlösheten i lund, som är större än någonsin, än att ge alla ledamöter i kommunfullmäktige en egen läsplatta. Sedan kan man ju också börja bygga riktiga förskolor istället för att låta verksamheten bedrivas i baracker. Man kan också tänka sig att det vore smartare att bygga betydligt fler hyresrätter, där folk faktiskt har råd att bo, istället för dyra bostadsrätter för de få, så att fler kan få chans att studera.

Det borgarna menar med intelligent är nedskärningar i offentlig sektor, ett direkt resultat av skattesänkningar för de rika. Deras vision är ett Lund med en liten del privilegierade och en stor del som tvingas till försämringar.

Men vi ska inte bara stå och se på när Lunds borgerlighet försämrar våra liv. Vi ska kämpa för rättvisa, för en skola för alla, för ordentliga och billiga bostäder och för att resurserna fördelas lika!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar