Ung Vänster Lund Vad tycker vi? Vad gör vi? Organisera dig! Kontakt Start

Ung Vänster Lund

Ung Vänster Lund

7 juni 2010

Leve Palestina! Leve Ship to Gaza! Leve Solidariteten!


Med anledning av Israels vidriga attack mot hjälpsändningen från Ship to Gaza, där minst nio aktivister fick sätta livet till ,i Israels alltmer desperata försök att upprätthålla den oförsvarliga blockaden mot Gazaremsan i Palestina, kräver Ung Vänster att den svenska regeringen fördömer Israels agerande och uppmanar så många som möjligt att sluta upp i de demonstrationer som äger rum framöver. Ship to Gaza är en humanitär hjälpsändning med syfte att bistå de livsnödvändiga saker som Gazaborna förvägras med anledning av blockaden, men genomförs också som en politisk aktion för att bryta blockaden, då katastrofsituationen där inte beror på en jordbävning eller tsunami, utan en medveten krigföring och utmattningstaktik från staten Israels sida.

Den illegala blockaden har pågått sedan sommaren 2007. Människorna i Gaza förvägras de mest livsnödvändiga saker, med förevändningen att Hamas skulle använda dessa som vapen. Men varför förbjuder man då import av sylt? Av plåster? Av tyg till kläder? Av A4papper och musikinstrument? Av byggmaterial till att återuppbygga de hem och den infrastruktur som raserats och bombats sönder i massakern under vintern 2008/09? Ship to Gaza bryter inte lagen,de återupprättar den!

Men det räcker inte heller med att endast fördöma staten Israels agerande. Ockupationen har pågått i över sextio år och vi har sett att vi inte når längre med diplomatiska medel. Så länge Israel har USA i ryggen fungerar det inte. Ord biter inte på Israel! Om israeliska produkter används på din arbetsplats eller på din skola, ta upp frågan med arbetskamrater eller elevrådet. Agera för att ditt fackförbund ska ta ställning som Svenska Hamnarbetarförbundet har gjort. Det är dags att gå från ord till handling och genom bojkott, avinvesteringar och sanktioner sätta press på staten Israel. Våra tankar går till de mördade fredsaktivisterna, och palestinierna som fått sätta livet till under de sextio åren som Israel ockuperat Palestina. Men vi ser att en stark Palestina-solidaritet håller på att växa fram i Sverige, inte minst i Skåne. På demonstrationen i Malmö under lördagen den 5 juni räknades deltagarna till omkring 2500.

Leve Palestina! Leve Ship to Gaza! Länge leve solidariteten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar