Ung Vänster Lund Vad tycker vi? Vad gör vi? Organisera dig! Kontakt Start

Ung Vänster Lund

Ung Vänster Lund

23 maj 2010

Kom på feministiskt självförsvar i Lund!

Vi kommer köra igång på söndagen den 6 juni på Ung Vänster Lunds lokal. Vi ska lyssna på ett föredrag om feminism och dessutom titta på studiecirkelns upplägg. Hur vill vi att den ska se ut? Vad vill vi lära oss? Felicia Bromeé kommer snacka feminism. Det är hon grym på. Klockan 15.00 ses vi där, och håller på ungefär till 17.00. Föreläsningen har vi för att veta varför vi håller på med självförsvar, och varför det heter feministiskt självförsvar och inte bara självförsvar. Det blir fika.

Söndagen därefter (och de två andra söndagarna efter det) kommer vi vara på Hemgården, en fritids/ungdomsgård och ligger på Kiliansgatan 11, här finns det en karta.. Där kommer vi hålla till i en lokal. Vi kommer försöka gå igenom tekniker lite mer djupgående. Ni kommer kunna sparkar och slag, men vi kommer också diskutera på passen.

Allting är gratis!

Alltså:

Söndagen den 6 juni kl 15.00-17.00 på Ung Vänster Lunds lokal, Svartbrödersgatan 3
Söndagen den 13 juni på Hemgården kl 15.00-17.00
Söndagen den 20 juni på Hemgården kl 15.00-17.00
Söndagen den 27 juni på Hemgården kl 15.00-17.00

Feministiskt självförsvar
är anpassat av kvinnor, för kvinnor. Det våld som kvinnor utsätts för är inte samma sorts våld som män utsätts för. Det våld som kvinnor utsätts för utsätts man för just pga. att man är kvinna, oftast av en man som man känner. Men vi är trötta på det trötta på att smyga längs väggarna och inte våga tala tillräckligt högt. Vi har tröttnat på att vi som tjejer tvingas gå omkring och vara rädda, och att våra liv ständigt begränsas. Och det är därför FEMINISTISKT självförsvar behövs.

Förutom att det är mycket roligt och givande så utvecklas man så mycket. Självförsvaret är kvinnoseperatistiskt, vilket innebär att endast de som har erfarenhet av att leva som kvinna/tjej får delta. Det är för att vi ska få en fristad där vi tillåts ta plats och diskutera. Vi lär oss inte bara slagtekniker utan har även olika diskussioner och övningar.

Så om du har en syster, kompis eller mamma som också är intresserad, ta med henne. Ju fler desto bättre.


SLÅ TILLBAKA!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar