Ung Vänster Lund Vad tycker vi? Vad gör vi? Organisera dig! Kontakt Start

Ung Vänster Lund

Ung Vänster Lund

6 februari 2012

Generation otrygg


Att vara ung i dagens Sverige är lika med att vara otrygg. Vi är arbetslösa, bostadslösa och uppväxta med försämringar och nedskärningar. Vår generation behandlas som en slit- och slängvara av politiker och arbetsgivare, samtidigt som miljonvinsterna rullar in för företagen och de rika får skattesänkning på skattesänkning.

Under vår uppväxt har det blivit färre lärare i skolan och kunskapsnivån har sjunkit. Det byggs inga bostäder och vi som inte kan köpa oss en lägenhet får nöja oss med korttidskontrakt och vindskrypin. Vi förväntas vara tacksamma och ödmjuka när vi får ett jobb med dålig lön, utan anställningstrygghet och där vi blir inringda på dagen.

Det är ingen naturlag att unga ska ha det skit, det handlar om politiska beslut. Högern har valt att sänka skatten för de rika och försämrat villkoren på arbetsmarknaden, istället för att anställa personal i skolan eller att skapa jobb genom att till exempel bygga bostäder. Ung Vänster tycker att det är dags att ta från de rika och ge till de unga.

Hemsidan för kampanjen hittar du här.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar