Ung Vänster Lund Vad tycker vi? Vad gör vi? Organisera dig! Kontakt Start

Ung Vänster Lund

Ung Vänster Lund

20 september 2010

Reinfeldt och Åkesson - same shit different names

Som alla vet finns det numera tjugo rasister i riksdagen (inte för att det inte funnits rasister där innan också). Över trehundratusen har i det här valet röstat på Sverigedemokraterna. Det borde utlysas landssorg. Flaggan på halvstång. Sorgedag, depression och begravningsdräkt. För det kanske är din granne som inte vill att du ska ha hemspråksundervisning, det kanske är kvinnan på gatan som inte vill ha oss här överhuvudtaget och mannen i regnjacka som tycker att någons religion borde uttrotas.

Det är inte blattar som fuckat upp vårt välfärdssystem. Det är inte för att det bor muslimer här som klyftorna har ökat de senaste fyra åren. Det är inte invandrarna som utförsäkrat tiotusentals sjuka och arbetslösa, som höjt A-kasseavgiften och tvingat din pappa välja mellan A-kassa eller facklig organisering, tvingat dig att stanna hemma för att du inte har råd att ta bussen. Det är borgarna, dom jävlarna, genom att göra de rika redan rikare och ta från oss som inte har någonting.

För vem är det som tjänar på Sverigedemokraterna? Överklassen kan spela ut oss mot varandra och när vi sedan står splittarde kan Reinfeldt göra vad han vill. När vi delas upp i etnicitet eller hudfärg, kön och sexualitet och hatet spirar, det är då högern blir starkare. Men när vi förstår att överklassen alltid kommer leta halmstrån och kryphål och nålar i höstackar för att splittra oss, det är då vi ställer oss enade och blir starka. Vi är arbetarrörelsen och vi går inte på Jimmie Åkessons lögner. Vi är den antirasistiska rörelsen och vi har fått nog. Organisera er!
"You cannot have capitalism without racism, and you cannot have
racism without capitalism."

- Malcom X

2 kommentarer:

  1. Det stämmer verkligen!

    SvaraRadera
  2. Ja verkligen! vi måste kämpa för att bekämpa rasismen. SD-svinen ska åka ut ur riksdagen nästa val

    SvaraRadera