Ung Vänster Lund Vad tycker vi? Vad gör vi? Organisera dig! Kontakt Start

Ung Vänster Lund

Ung Vänster Lund

8 september 2012

Tältaktion mot bostadsbristen

I skrivande stund befinner sig Ung Vänster Lund på Stortorget och genomför en tältaktion mot bostadsbristen. Så om du inte har något annat för dig får du mer än gärna komma förbi och snacka med oss om allt möjligt intressant. Och kanske framför allt om bostadsbristen här i kommunen.

I Lund är det alldeles för svårt att kunna bo i ett ordentligt hem. Det råder brist på bostäder och de som byggs är alldeles för dyra. Ung Vänster Lund anser att vi måste börja bygga fler lägenheter och inte bara vänta på att bristen ska lösas av sig själv.

De senaste veckorna har det i media talats om svårigheterna för lundastudenterna att få sig en bostad. Tyvärr är detta problem inte isolerat kring studenterna. Med färre lägenheter kan priserna pressas upp vilket drabbar alla. Att vi i Lund har byggt på tok för lite bostäder de senaste åren har bidragit till såväl minskat intresse för staden som till den ökande hemlösheten.

Vi i Ung Vänster menar att kommunen måste göra något åt saken; en marknad som tjänar på uppressade priser och hyror är helt oförmögen att ta itu med problemet. För att lösa denna ”kris” behöver vi en planerad bostadspolitik som faktiskt ser till allas behov och inte bara till fastighets-bolagens ständigt stigande profit. För att lösa bostadsbristen ska vi inte sitta och vänta på att fler vill hyra ut sina soffor – vi måste bygga bort den!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar