Ung Vänster Lund Vad tycker vi? Vad gör vi? Organisera dig! Kontakt Start

Ung Vänster Lund

Ung Vänster Lund

11 mars 2012

Lögner, svek och en vapenaffär med en diktatur

När det handlar om att slösa våra gemensamma pengar på att rusta upp vår militär och döda civila i länder på andra sidan jordklotet snackar borgerligheten så kärt om vår demokrati, att den är värd att försvara. Att skapa fred genom att kriga.

Men när det handlar om vårt eget land talar regeringen lite tystare om den saken. Gång på gång tystar de ner sina egna misstag. Det är en rättighet för oss andra, som inte springer runt med kostymer och slipsar bland maktens elit, att faktiskt veta vad som händer. Och när media inte agerar som ett maktgranskande medel får nu istället Ung Vänster Lunds blogg göra det.

På senare tid har en del förvirring skett i riksdagen. Man kan ju börja med sänkningen av krogmomsen. Först sades de att denna sänkning skulle ge 20000 nya jobb. Efter detta blev denna siffra lägre och lägre och i det sista beskedet skulle sänkningen av krogmomsen på lång sikt skapa 3500 jobb. Det bör noteras att eftersom reformen beräknades kosta 5,4 miljarder kronor till 2012 skulle varje jobb kosta 1,5 miljoner kronor, vilket hade kunnat finansiera väldigt många andra arbeten i exempelvis välfärden. Efter detta sade regeringen istället att priserna på mat skulle sjunka. 5,4 miljarder för några kronor billigare fika, väl investerade gemensamma resurser alltså. Man gav alltså upp att denna reform skulle generera jobb, men priserna då? Nej, det har inte visats att priserna har sänkts och krögarna sade till och med innan reformen gick igenom att de inte skulle göra det. Nu får vi nöja oss att inredningen är lite tjusigare när vi käkar ute.
Gång på gång blir löften om jobb löften om nästan ingenting alls som inte ens uppfylls. Men vi får ändå ständigt höra från regeringen att "arbetslinjen" går som på räls.

Nu för bara en vecka skapades ännu en förvirring i och med vapenaffären med Saudiarabien. Under tiden som denna affär skulle redas verkade det nästan som att regeringen var småbarn igen. Först sa Tolgfors att han inte kände till det. Sedan skyllde Reinfeldt på sossarna medan Björklund menade att Moderaterna var boven i dramat. Efter detta erkänner Tolgfors att han visst kände till det. Bara kort efter Tolgfors erkännande kommer det fram att samtliga regeringspartier fanns med på mötet då detta beslut togs.
Samtliga bortförklaringar har alltså bara varit ren lögn och sådana sliskigheter är nog vad man kan förvänta sig av ett gäng liberaler.

Om de inte vore ministrar skulle man kunna tro att de fortfarande gick på förskolan. Tyvärr är det ju inte så.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar