Ung Vänster Lund Vad tycker vi? Vad gör vi? Organisera dig! Kontakt Start

Ung Vänster Lund

Ung Vänster Lund

15 april 2010

Sverigedemokraterna ljuger

Ung Vänster Lund åkte till Vipeholmsskolan idag (15/4) för att bemöta sverigedemokratiska rasistiska propaganda.

Vi ser att rasismen växer i Skåne och i samband med detta får rasistiska partier som Sverigedemokraterna mer utrymme i det offentliga rummet. I takt med att deras rasistiska lögner blir rumsrena dyker det upp andra fascistiska och rent ut nazistiska grupperingar som får ett starkare fotfäste. Sverigedemokraterna får aldrig bli rumsrena, de ska inte få sprida sitt hat, varken på våra skolor, i våra bostadsområden eller på vår arbetsplats.

På Vipeholmsskolan går det många elever med invandrarbakgrund och det är kränkande och en otrygghet att partier som sverigedemokraterna får komma dit och sprida sin rasistiska propaganda.

Dessa elever har rätt att gå till skolan utan att få höra att de inte är välkomna och att de utgör ett hot för det ”svenska” samhället.

På sverigedemokraten Kent Ekeroths blogg kan man läsa rubriker som ”Moskéer poppar upp som svampar ur marken” och huvudrubriken för hans blogg är ”Stoppa islamiseringen”.

Idag när vi försökte bemöta sverigedemokraternas hat så blev vi utkastade från skolan av polisen. Det enda vi ville göra var att få ut vårt budskap genom flygblad och att snacka med elever, vi tar avstånd från allt våld och alla våldshandlingar som skedde igår på Spyken.

Vi beklagar att Sverigedemokraterna fick vara på Vipeholmsskolan och ostört höras och synas.

Skolorna bör se över sin policy ang. möjligheterna för ungdomsförbund att ge eleverna ett annat alternativ, och förhoppningsvis borde skolorna vara positiva till ungdomsförbund som ställer sig bakom den värdegrund som skolorna säger sig företräda.


28 kommentarer:

  1. Bra att de skickades hem, låt demokratin ha sin gång, låt människor få bilda sin egen uppfattning. Att stoppa opposition/partiers rätt att yttrycka sina åsikter för bara tankarna direkt till DDR. Kanske SD får minskade sympatier då folk hör vad de vill?

    SvaraRadera
  2. Ni hade säkert fått dela ut flygblad om ni hade sökt tillstånd först. Struntar man i regler blir man, som ni märkte, utkastade av polisen.
    Och hade det inte varit bättre att försöka sticka hål på SDs argument med egna argument istället för att bara springa runt och kalla dem för rasister och nazister? Det är ju sandlådenivå på sånt. För övrigt så bör ju inte kommunister kasta sten i glashus, ni har ju inte varit guds bästa barn genom historien ni heller.

    SvaraRadera
  3. Att säga att vår debatt är på sandlådenivå är inte rättvist. Vi har inte kallat de för nazister och det faktum om att vi kallat de rasister kan detta mycket väl stämma, eftersom de faktiskt ÄR det.
    Anledningen till varför vi inte tar OFFENTLIGA debatter med SD är för att de helt enkelt är rasister och för att de inte har någonting annat de verkligen bryr sig om och brinner för. Det går inte att hålla en diskussion om skola med dom, det går inte att hålla en diskussion om arbete med dom, för det kommer alltid att säga att "det är invandrarnas fel" när det egentligen handlar om KLASS. Beroende på vilken klass man tillhör, och hur bra ställt det man har, det är i själva verket det som man ska fokusera på, enligt mig i alla fall.

    För mig handlar demokrati om att alla har rätt att yttra sig så länge man inte skadar någon annan. Jag tycker inte att rasism hör hemma på en skola, och därför tycker jag inte att SD hör hemma på t.ex. Vipan. Jag ser det också som en demokratisk rättighet att få säga emot rasister när de sprider sina lögner.
    Sen om det en av er skriver, om att vi borde argumentera mot SD, vad tror du vi ville göra på vipan egentligen? Vi åkte till vipan för att argumentera emot SD, dela vårt material och samla den ilska som faktiskt fanns hos eleverna på vipan.

    Sen ville jag bara få veta, vad är vår historia? Har ung vänster gjort något hemskt i historien? Svara på det är du snäll!

    SvaraRadera
  4. Precis som ovanstående skrev har Ung Vänster inget ansvar för historien - jag är 18 år och kan inte ta ansvar för någonting som hände 1917 och framåt. Sverigedemokraterna är ett parti som kommer nyligen från nazistiska och rasistiska grupperingar - så nyligen att det inom partiet inte heller är historia.

    Att Ung Vänster tar kampen för att rasistiska partier aldrig ska bli legitima och för att elever ska kunna känna sig trygga på skolan de går på är någonting bra. Det tycker jag är en demokratisk rättighet.

    När vi slutat prata om SD och istället pratar med SD har de för evigt blivit legitima och jag tycker att det ska vara skämmigt att vara rasist.

    Och självklart är det olyckligt att Ung Vänster inte sökte tillstånd innan flygbladsutdelningen men ibland får man reda på saker sent, tar snabba beslut men ser i alla fall till att göra någonting.

    SvaraRadera
  5. Sluta nu o tramsa er. Ät lite kött så ni får lite protein i kroppen, Era hjärnor lider helt klart av proteinbrist vilket leder till ert beteende

    SvaraRadera
  6. det finns massor med och endast motargument mot SDs låtsaspolitik, de blir alltid utdebatterade. och klart det är demokratiskt att motsätta sig ett odemokratiskt parti. jag tycker att det är väldigt hoppfullt att folk bryr sig om att försöka stoppa rasismen överhuvudtaget, förstår inte varför folk håller på och bölar.
    NI GÖR ETT BRA JOBB UNG VÄNSTER!

    SvaraRadera
  7. "För mig handlar demokrati om att alla har rätt att yttra sig så länge man inte skadar någon annan." Som Vänsterns SS-trupper AFA gjorde på Spyken då menar du?
    SD skadar inte någon, de försöker föra en demokratiskt debatt. Man är inte rasist för att man vill förändra den svenska invandringspolitiken lika lite som man är pensionärshatare om man vill höja skatten ett par kronor för pensionärerna.
    Själv så väljer jag att rösta på SD p.g.a den katastrofala påverkan invandringen har på den svenska nationalekonomin. Jag har generellt sett inget alls emot invandrare. Det jag har problem med är det stora antalet vi tar in och att det kostar svenska skattebetalare tiotals om inte hundratals miljarder kronor om året.
    Visste ni till exempel att ett enda s.k ensamkommande flyktingbarn kostar de svenska skattebetalarna 1 200 000 kr per år?
    Om ni nu är så solidariska och humana som ni vill påskina, varför vill ni då inte hjälpa så många människor som möjligt?
    Enligt Läkare utan gränser så skulle kostnaden för ett enda ensamkommande barn exempelvis kunna användas till att rädda 4 800 barn från att dö i svält.
    http://www.lakareutangranser.se/gava/Vad-racker-pengarna-till/

    Begrunda då att under 2010 är det sagt att Sverige ska ta in 3 000 ensamkommande barn till den hisnande kostnaden av 3 600 000 000 kronor.

    Dessa åsikter gör väl mig också till rasist i era ögon men "so be it".

    Lite mer information om hur invandringen kan påverka nationalekonomin kan ni få om ni kollar på denna ca 15 minuter långa videon.
    Roy Beck - Immigration by the numbers - http://video.google.com/videoplay?docid=4094926727128068265#
    Väldigt intressant faktiskt.

    SvaraRadera
  8. Snacka om att inte stå för demokrati när man försöker förhindra folk att säga sina åsikter. Måhända att det inte är bra att SD får utrymme i debatten, men man kan inte hindra dem eftersom de har fått så pass mycket stöd i opinionsundersökningarna.
    Sen kan man ju tycka att grupper som stödjer civil olydnad konstant och tycker att kommunismen är ett bra alternativ, inte borde få sprida sitt budskap heller. Men ett sånt jävla liv det hade blivit om SDare hade stoppat dem!
    Håller med kommentaren "Det är ju sandlådenivå på sånt".

    SvaraRadera
  9. "Sen ville jag bara få veta, vad är vår historia? Har ung vänster gjort något hemskt i historien? Svara på det är du snäll"

    Vi kan ju börja med att nämna alla miljoner människor Stalin och Lenin tog kol på.

    Men det kanske inte var rättvist att bunta ihop er med dom?
    Sluta då upp med att själva bunta ihop SD med Hitler etc för det är precis lika orättvist.

    SvaraRadera
  10. Man måste förbjuda alla organisationer som delar in männsikor i olika "klass-/rastilhörigheter". Jag tycker att alla männsikor har lika värde och därför kommer jag varken att sympatisera med SD eller V.

    SvaraRadera
  11. Förlåt allihopa men på vilket sätt försökte Ung Vänster HINDRA Sd från att säga sina åsikter idag? De enda som skedde var att det delades flygblad till eleverna samt att ung vänster försökte snacka antirasism.

    SvaraRadera
  12. Vänstern glömmer ofta att klasstillhörighet går att påverka i tex studie och yrkesval. På samma sätt kan man påverka klasstillhörighet negativt, var kriminell redan i tonåren, misshandla, råna och våldta - vips så är portarna från tredje klass stängda. Gör man rätt igenom dåliga saker så är det stor risk för kriminalitet också som vuxen. SD påstår inte att alla invandrare är mer kriminella än svenskar, bara de från vissa kulturer.

    SvaraRadera
  13. Ni inom vänstern måste förstå att det inte är ni som avgör vilka vi får och inte får rösta på.

    SvaraRadera
  14. @ Vilma Bolding: UV skulle i mina ögon få större respekt om ni slutade flörta med kommunister. Ni bytte ju namn under tidigt 90-tal för att inte förknippas med denna ideologi, trots detta vägrade Tove Fraurud att kalla Kuba för en diktatur. Ni hyste även sympatier med terrorstämplade organisationer som Farc och PFLP (http://www.motkraft.net/index.php?view=news&id=193)
    Vidare manipulerade ni era medlemssiffror för att få ökade anslag från Ungdomsstyrelsen och gick från ca 14000 medlemmar till ca 6000.
    Det är väl även allmänt känt, åtminstone i Lund, att ni informellt har kontakter med AFA, RF samt RKU som icke är främmande att bruka våld mot meningsmotståndare. Om detta är sant låter jag vara osagt, men det är så snacket går.

    SvaraRadera
  15. haha!! vilket jävla kommunistdravel!! kom inte å påstå att ni är bättre än nazisterna , Ni använder ju icke demokratiska medel! tex. använder våld å fördärvar andras egendom , inte ens nassarna fördärvar andras egendom.

    Islamofob!! Å jag är stolt över det osså!!

    SvaraRadera
  16. löjligt att vänstern ska bli mer kritiserade än rasisterna..
    tycker att alla noggrant ska kolla upp hur samhällsekonomi fungerar samt vad segregering är för något. och detta: "SD påstår inte att alla invandrare är mer kriminella än svenskar, bara de från vissa kulturer". 1. de använder ordet kultur för att verka rumsrena. 2. hur kan det anses vara demokratiskt att behandla alla lika UTOM 'de från vissa kulturer'. kom igen, var lite smarta och se igenom SDs bullshit.
    hade ni inte velat stoppa nazisterna innan de fått för stor makt om ni kunde? låt oss aldrig bli så lurade igen.

    SvaraRadera
  17. tur att socialisterna finns och fortsätter kämpa för allas bästa och håller modet uppe även när de andra inte förstår vad deras eget bästa är! ni är sveriges hopp

    SvaraRadera
  18. Jag är besviken på Ung Vänster efter tumultet på Spyken i går. Just på grund av partiets mindre stolta historia (t.o.m. kamrat Ohly kallade sig ju för kommunist) borde ni vara extra försiktiga att använda odemokratiska grepp. "Jag hatar dina åsikter, men är beredd att ge mitt liv för din rätt att framföra dem" (Voltaire) är nog en bra paroll för er att anamma... Att kalla sverigedemokrater för "rasister" är verkligen att urholka begreppet! Vinnare på aktioner som den i går kan bara bli en: Sverigedemokraterna. Grattis Jimmie!!

    SvaraRadera
  19. Sverigedemokraternas så kallade "politok" måste mötas på alla plan. Men utan våld. För det går inte att sjunka ned på samma låga nivå som företrädare för sådana element som säger sig representera SD, gör.
    Det är utom all tvivel att Sverigedemokraterna är ett rasistiskt, främlingsfientligt, homofob parti, som bygger sina grumliga värderingar på teser ur mein kampf. Att försöka dölja sitt förflutna som SD gör med att kalla sig demokrater lurar ingen. För man får icke glömma att SD är uppbyggt ur gammla nazistiska fraktioner. Trots att Åkesson och hans gelikar säger sig ha rensat ut dessa nazister ur partiet, så är det dock så att hela deras politik fortfarande bygger på samma gamla teoremen och värderingar som tidigare.
    Bara att läsa och studera deras så kallade Idépolitiska program så förstår man vad de är ute efter.
    Det går aldrig att dölja en ulv i fårakläder.

    SvaraRadera
  20. SD är nazister.
    Fundamentet för deras partiprogram är renodligen av den svenska nationaliteten både kulturellt och fysiskt.
    Det är exakt samma grundsomme som bar upp den tyska nazismen.

    SvaraRadera
  21. Vilket våld skedde på Spyken? Jag såg inget våld. Rektorn sa ju själv att det inte var något våld, bara dålig stämning. Varför förmedlar ni då SDs ljugbild av det hela?

    SvaraRadera
  22. Någon skrev "att försöka dölja sitt förflutna som SD gör med att kalla sig demokrater lurar ingen". Gäller det inte i så fall lika mycket Vänsterpartiet? Många aktiva medlemmar, bl.a. partiledaren (!), har faktisk bekänt sig till kommunismen. Till skillnad från Sd har (v) inte ens försökt att rensa ut dessa gamla diktaturkramare.

    SvaraRadera
  23. Hej du Anonyme! Som inte vågar framträda med ditt riktiga namn i debatten, vilket tyder på en viss feghet. Ditt resonemang faller lika platt som ett korthus ty att bekänna sig till Kommunismen, om man vet vad grundtanken med den ideologin är,så är det definitivt inte det samma som att mörka sitt nazistiska förflutna som SD gör. Vet vi ju alla hur dom bar sig åt.
    Du, "Anonyme" bör läsa på vad grundtanken med Kommunismen är innan du ens försöker dig på en jämförelse.
    Och du! Jag bekänner mig också till Kommunismen, och jag skyggar inte i debatten mot mörkrets krafter i form av SD.

    SvaraRadera
  24. Vargek!
    Vänsterpartiets partiledare uppgav sig vara kommunist för inte allt för många år sedan. Vi vet genom historien att kommunismen är värre än nazismen. Den har dödat mångdubbelt fler människor. Båda är avskyvärda ideologier och borde inte ha någon plats i dagens samhälle. SD står för ungefär samma politik som sossarna i Norge, Danmark och Finland, inget perfekt parti men hundra gånger bättre än ett parti vars partiledare blev ledsen då berlinmuren föll. Ohly har då han öppet vurmade för öststatskommunismen legitimerat mord och förtryck som skedde där under 1970-1980-talen.
    Kommunismen är utan motstycke det värsta som drabbat mänskligheten.

    SvaraRadera
  25. Kallar du dig fortfarande för kommunist, Lars Ohly?

    – "Det var ett misstag att göra det och skälet är att kommunismen som begrepp är så belastat att många människor förknippar det med diktatur och förtryck. Att då ta på sig att försöka ändra begreppets innebörd i människors ögon är en fullständigt omöjlig uppgift - särskilt för en partiledare. Jag insåg detta 2005, kanske lite väl sent. Sedan dess använder jag inte begreppet eftersom det leder tankarna fel." [Från Svenska Dagbladet]

    Att kalla sig kommunist betyder att man vill ha ett klasslöst samhälle. Enligt wikipedia:
    "Klasslöst samhälle, är ett samhälle som saknar politiska eller ekonomiska samhällsklasser. Bland annat socialister, kommunister och anarkister förespråkar det klasslösa samhället. De som förespråkar det klasslösa samhället anser att staten, kapitalismen och/eller patriarkatet leder till att människan delas in i samhällsklasser med olika mycket makt. Exempel på detta är socialister som anser att arbetare och kapitalägare är klasser i ett kapitalistiskt samhälle och radikala feminister som anser att kvinnor och män är klasser i ett patriarkalt samhälle."

    SvaraRadera
  26. Skit bra av Ung Vänster Lund och stå upp emot rasisterna och ni andra borde kamma er, köpa en skjorta och växa upp.

    SvaraRadera
  27. Ni faller på eget grepp. Jag är nyliberal och har mycket pengar - ska jag då behöva höra att jag är ett hot mot samhällets solidaritet och att jag borde bli av med mina friheter, på min egen skola? Med andra ord, ska man inte tillåta att elever känner sig "kränkta" av politiska budskap på sin skola, så bör man alltså stänga ute samtliga partier. För det finns alltid någon som känner sig kränkt. Bra att polisen var snabb på att kasta ut bråkstakarna denna gång!

    SvaraRadera
  28. Om ni säger att sverigedemokraterna är rasister så vet ni inte vad ni pratar om! Läs på lite vad sd egentligen säger och prata om det, istället för att sitta och kalla dom rasister när ni själva e kommunister.. skärpning tack!

    SvaraRadera